Overveielser om å begynne på ny medisin gir ofte anledning til spørsmål. Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene angående bruk av Ovesterin krem og vagitorier.

Kan jeg ikke bare bruke en vanlig vaginal glidekrem?

Vaginale glidekremer er effektive til midlertidig lindring av vaginal tørrhet. En vanlig vaginal glidekrem kan være en god hjelp for kvinner som utelukkende opplever ubehag og tørrhet i forbindelse med samleie. Glidekremer forbedrer kun noen av symptomene som er forbundet med vaginal tørrhet, men de behandler ikke den underliggende årsaken til tørrheten. Du kan bruke en glidekrem som supplement til Ovesterin.

Jeg er bekymret for risikoene som er forbundet med hormonbehandling – gjelder det samme for Ovesterin?

Det finnes forskjellige typer av hormonbehandling. Ovesterin vaginalkrem og vagitorier inneholder begge østriol, som er kortidsvirkende og en mild form for østrogen.

Er østriol et naturlig hormon?

Østriol er et hormon som finnes naturlig i kroppen i svært lave doser.

Hvor lang tid går det før Ovesterin virker?

Det er forskjell fra kvinne til kvinne, men det kan ta opptil flere dager før man merker en forbedring. For noen kvinner kan det gå opptil flere uker. Du må imidlertid kontakte lege dersom du ikke føler deg bedre eller hvis du føler deg verre etter 3-4 uker.

Er det nødvendig med langvarig behandling?

Du vil ofte oppleve at symptomene vender tilbake når du stopper behandlingen. Det anbefales at du går til regelmessig kontroll hos legen din, såfremt behandlingen strekker seg over en lengre periode.

Hva er best for meg? Krem eller vagitorier?

Noen kvinner synes det er enklere å bruke vagitorier fremfor krem. Om du er usikker på hvilken type behandling som passer deg, kan du snakke med legen din om symptomene og preferansene dine. Sammen kan dere velge den behandlingen som passer best for deg.

Må jeg gjøre bekkenbunnsøvelser?

Bekkenbunnsøvelser kan forbedre din seksuelle helse og styrke blærefunksjonen din. Snakk med legen din eller en fysioterapeut om et treningsprogram som oppfyller dine behov.

Hvordan vil en behandling med Ovesterin påvirke sexlivet mitt?

Ovesterin forbedrer den «vaginale helsen» ved å normalisere slimhinnene i underlivet og gjenopprette den normale bakteriefloraen og normale pH-verdien i skjeden. Samtidig reduseres plager som smerter ved samleie, tørrhet, svie, infeksjoner i skjeden og urinveiene, vannlatingsproblemer og mild urininkontinens. Alt dette spiller en viktig rolle for et sunt og tilfredsstillende sexliv. Ovesterin bør ikke brukes som glidekrem ved samleie på grunn av en liten risiko for østrogeneksponering for partneren din.